Op deze pagina staan de omschrijvingen van de 24 themasessies die door partners worden ingevuld. Deze worden binnenkort in het programma opgenomen.
Sessie: CSRD in de voedselsector – EOSTA en de CSRD Avocado (Impact Institute)
De voedselsector is volop in transitie om duurzamer, gezonder en bereikbaar voedsel te bieden voor iedereen. In deze sessie presenteren we een data gedreven dubbele materialiteitsanalyse voor de voedselsector, en brengen we concrete ideeën voor implementatie van beleid, doelstellingen en transitieplannen. En we laten zien hoe je CSRD als kans kunt aangrijpen voor betekenisvolle communicatie aan klanten en leveranciers.
Sprekers:
- Michel Scholte, cofounder Impact Institute
- Volkert Engelsman, oud-CEO EOSTA en founder Robin Food Coalition
- Een nog te bevestigen vertegenwoordiger van een food-bedrijf
Sessie: CSRD als een kans voor Biodiversiteit – ESRS E4 (Impact Institute)
Biodiversiteit is een belangrijk onderwerp binnen CSRD; hoe doe je een goede dubbele materialiteit analyse op basis van data? En als E4 materieel is, hoe voldoe je aan de rapportage vereisten? Welke kansen liggen er om echt een positieve impact te hebben op biodiversiteit met behulp van CSRD?
Sprekers:
- Dr. Reinier de Adelhart Toorop – Head of Research Impact Institute
- Een nog te bevestigen vertegenwoordiger van een bedrijf
Sessie: Best practices voor ondernemers: tips voor een goede start en effectieve samenwerking met de mkb-accountant (SRA)
Ondernemers worden direct of indirect geconfronteerd met de gevolgen van de CSRD. Als jouw bedrijf onder de CSRD-regels valt, wacht je een flinke uitdaging. De regels zijn complex en de risico's zijn groot als je niet tijdig begint of de impact onderschat. We zien nu al dat sommige ondernemers vol trots een CSRD-rapportage aan hun accountant overhandigen, die uiteindelijk niet aan de regels blijkt te voldoen. Dit is een gemiste kans! De accountant speelt een cruciale rol aangezien zij de CSRD-rapportage zullen controleren. Neem daarom deel aan deze workshop om uit de eerste hand te leren van onze praktijkervaringen. Hier krijg je niet alleen tips voor een goede start om extra werk te voorkomen, maar ook inzicht in vastlegging, de kwaliteit van data, dataverwerking, en hoe je effectief samenwerkt met je accountant.
Tijdens deze workshop geven wij inzicht in best practices voor de dubbele materialiteitsanalyse, het bepalen van datapunten, en het belang van samenwerking met je accountant om tijdig aan de eisen te voldoen.
De helft van de 370 SRA-kantoren heeft CSRD-plichtige ondernemers als klant, en de andere helft bedient ondernemers die te maken hebben met de gevolgen van de CSRD. Samen bedienen de SRA- kantoren 55% van het mkb.
Sprekers:
- Leonard van Brunschot RA, SRA-docent en eigenaar Helder Groen Consultancy.
- Koen Dijkhoff RA: voorzitter SRA-Commissie Duurzaamheid, Senior Manager Audit Newtone.
Wat neemt u mee naar huis:
- Concrete handvatten voor de dubbele materialiteitsanalyse.
- Inzicht in de datapunten waarover je moet rapporteren.
- Praktische voorbeelden van keteninvloeden.
Sessie: De pragmatische CSRD-aanpak bij Royal IHC (Intire)
Laat je inspireren door de praktische aanpak van Royal IHC op het gebied van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
In deze sessie nemen Ton Huggers, financieel directeur bij Royal IHC, en Nike van der Velde, sustainability consultant bij Intire, je mee in de CSRD-reis van IHC.
Royal IHC richt zich op het ontwikkelen en bouwen van schepen en materieel voor de bagger-, offshore energy-, mining- en defensie-industrie. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren te maken gehad met uitdagende (markt)omstandigheden. Dit heeft hen gedwongen om slim en efficiënt om te gaan met hun beperkte capaciteit.
Ton en Nike laten zien hoe Royal IHC zich op een down-to-earth manier voorbereidt op de rapportage-eisen.
In deze sessie ontdek je:
- Hoe Royal IHC in 2024 hun CSRD-kennis naar een hoger niveau heeft gebracht
- De stappen die zijn gezet voor de dubbele materialiteitsanalyse en ESRS-gap-analyse
- De impactanalyse van hun CO2-voetafdruk
- De toekomstige stappen voor dataverzameling, beleid en rapportage
Sessie: Koffie, Compliance en Kansen: De CSRD Blend van JDE Peet's (2Impact)
Een CSRD-implementatie brengt uitdagingen met zich mee, maar brengt ook kansen. Pak een kopje koffie en geniet van een panelgesprek met Stefanie Smit, Global Sustainability Reporting Manager en Hugo Stuurman, Global Sustainability Program Lead van JDE Peet's over de uitdagingen en kansen van hun CSRD-implementatie.
JDE Peet's is 's werelds grootste pure-play koffie- en theebedrijf, met merken zoals Douwe Egberts en L’OR. Ze brengen mensen overal een perfecte kop koffie of thee, thuis of onderweg.
Tijdens deze sessie wordt de implementatie van de CSRD vanuit verschillende perspectieven belicht. Het panelgesprek wordt geleid door Esther de Graaf, oprichter en directeur van 2Impact.
In deze sessie komen de volgende zaken aan bod vanuit verschillende perspectieven:
1. De reis van JDE Peet’s naar CSRD-compliance
2. De learnings tav de dubbele materialiteitsanalyse, o.a. review van de accountant
3. Hoe maak je de organisatie klaar voor de CSRD implementatie
4. Wat komt er kijken bij het opstellen van de Sustainability Statements
De CSRD dwingt organisaties tot een zware rapportagedruk die – als je het écht goed wilt doen – bergen extra werk oplevert. Dit zorgt voor een enorm dilemma: laat je je verstrikken in de administratie of zet je koers naar échte vooruitgang? Wij laten zien hoe je niet alleen aan de verplichtingen voldoet, maar je organisatie meeneemt in een transformatie die leidt tot werkelijke impact en blijvende duurzame waarde. Kies je voor het verantwoorden van cijfers of voor het vooruitstrevend veranderen van de wereld?
Sprekers: Wouter van Twillert, Society & Environment Lead bij Kyden en een spreker namens een klant
Sessie: 'CSRD & AI: Ontgrendel de Kracht van Technologie voor Maximale Impact' (Kyden)
Hoe kan je de innovatieve kracht van AI benutten om rapportages te stroomlijnen, data diepgaand te analyseren en verregaande transparantie te bereiken? Met geavanceerde AI-tools verschuift de CSRD focus van louter naleving naar de essentie: het realiseren van substantiële impact op milieu en maatschappij.
Transformeer de rapportagedruk in een strategisch voordeel en zet AI in om de organisatie naar nieuwe hoogten te stuwen.
Spreker: Marco van der Werf, oprichter van een toonaangevende Europese AI-studio, en werkt wereldwijd aan AI vraagstukken. Hij is docent aan de TU Delft als de UvA en onthult hoe AI de mondiale bedrijfswereld veranderd.
Sessie: In dialoog met stakeholders over dubbele materialiteit. Hoe doe je dit betekenisvol? (SER)
Voor een impactvolle CSRD-rapportage is het cruciaal om je stakeholders op een betekenisvolle manier te betrekken, zeker bij de dubbele materialiteitsanalyse. Je stakeholders helpen je te achterhalen wat de meest materiële impacts, risico’s en kansen zijn voor zowel het bedrijf als de samenleving. Maar hoe betrek je je stakeholders effectief en betekenisvol en hoe kun je met je duurzaamheidsrapportage positieve impact maken op stakeholders in je waardeketen? In deze interactieve workshop krijgen deelnemers meer inzicht in de kansen en uitdagingen van een stakeholderdialoog in het kader van de CSRD. Zo kunnen zij beoordelen wat haalbaar en passend is voor hun eigen onderneming. Spreker: Jules Beelen, Policy Advisor - International responsible business conduct bij Sociaal-Economische Raad (SER).
Wat kun je verwachten?
- Leer methoden en technieken om stakeholders betekenisvol te betrekken
- Uitwisseling met andere bedrijven over hoe zij in dialoog gaan met hun stakeholders
- Ga naar huis met concrete stappen en tools die je direct kunt implementeren in jouw CSRD-proces
Sessie: Hoe kies je de juiste IROs: De essentie van dubbele materialiteit (Coolset)
Deze sessie belicht hoe je als organisatie de juiste IRO's (Impact, Risk & Opportunities) kunt identificeren volgens de principes van dubbele materialiteitsanalyse. Dit is essentieel om te voldoen aan de eisen van de EU CSRD en om zowel interne als externe risico's en kansen goed in kaart te brengen.
De Compliance management software van Coolset maakt dit proces efficiënter en overzichtelijker. Coolset helpt bedrijven bij het snel identificeren van de belangrijkste IRO’s, het beoordelen van deze IRO’s en op basis daarvan de materiële onderwerpen te bepalen. Daarnaast biedt Coolset een geïntegreerde oplossing die zorgt voor consistentie en kennisbehoud binnen je organisatie, zonder afhankelijkheid van externe adviseurs. Zo doorloop je de dubbele materialiteitsanalyse op een efficiënte manier, met als resultaat dat je organisatie volledig CSRD compliant en goed voorbereid is op toekomstige duurzaamheidsuitdagingen.
Spreker: Jasper Akkermans, Sustainability Researcher van Coolset
Sessie: CSRD-audits ontrafeld: Best practices en EFRAG richtlijnen (Coolset)
Deze sessie biedt inzicht in hoe bedrijven zich optimaal kunnen voorbereiden op CSRD audits door het volgen van de nieuwste richtlijnen van de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG). We bespreken best practices voor het uitvoeren van effectieve audits, het waarborgen van compliance, en het verhogen van de kwaliteit van duurzaamheidsrapportages. Verwacht devolgende thema’s die tijdens deze sessie aan bod zullen komen:
- Hoe bedrijven de CSRD vereisten kunnen integreren in hun auditprocessen, inclusief tips voor succesvolle auditvoorbereiding en uitvoering.
- Voorbeelden van toonaangevende praktijken en strategieën om transparante, betrouwbare en conforme duurzaamheidsinformatie te rapporteren volgens de CSRD-normen.
- Hoe de auditor kijkt naar de CSRD-vereisten met focus op de samenwerking tussen adviseurs en auditors.
Met de Compliance management software van Coolset worden veel van de uitdagingen binnen het auditproces weggenomen. De software biedt een geïntegreerde audit trail, waarmee je eenvoudig alle wijzigingen en stappen binnen het auditproces kunt monitoren. Dit zorgt voor meer transparantie en minder foutgevoelige handmatige processen, waardoor organisaties meer tijd overhouden voor strategische beslissingen. Daarnaast draagt het bij aan een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen, en wordt consistente dataverzameling gewaarborgd zonder afhankelijk te zijn van externe consultants.
Spreker: Konstantinos Kouzelis, de CEO en medeoprichter van Coolset
Sessie: Hoe zorg je voor een leesbaar én audit-ready CSRD verslag? (Grant Thornton)
De CSRD vereist een 'sustainability statement' in het bestuursverslag, aan de hand van de ESRS. Dat vraagt om veel nieuwe informatie, die controleerbaar moet zijn. En liefst ook nog leesbaar en logisch in het gehele 'verhaal' van het verslag. Hoe bereid je dit voor, wie heb je ervoor nodig, welke uitdagingen kom je tegen en wat levert het op? Samen met Stedin nemen we je mee in ervaringen uit de praktijk en bespreken we o.a. zaken als een synopsis, opzet van de statement, audit dossiers, en hoe je dit praktisch en behapbaar houdt.
Sessie: Hoe publiceer je het CSRD verslag? (F19 Digital Reporting)
Bij het maken van het CSRD verslag komt veel kijken. De juiste data moet verzameld worden, de tekst moet aan allerlei regels voldoen, maar het verslag moet ook digitaal gepubliceerd worden inclusief zogenaamde 'XBRL-tags'. Wat is dat verplichte formaat en hoe publiceer je het verslag daarin? Waar moet je op letten en wat is toch die olifant in de CSRD reporting kamer? Marcel Rosenbrand, CEO en oprichter van F19 Digital Reporting vertelt je er alles over tijdens deze workshop.
Sessie: Hoe maak je reporting communicatief? Be compliant, keep your DNA (CF Report)
Spreker: Felix Janssens, Strategy Director CF Report
Sessie: CSRD-implementatie: hoe laat je CSRD werken voor jouw organisatie? (2BHonest)
Hoor jij jezelf dit regelmatig denken:
· “Hoe implementeer ik CSRD efficiënt en effectief in mijn organisatie?”
· “Hoe voorkom ik dat we verzanden in ál die regeltjes en vereisten?”
· “Hoe enthousiasmeer ik onze mensen voor CSRD?”
Dan ben je klaar voor antwoorden én inspiratie voor een actiegerichte aanpak.
Tijdens deze sessie gaan Marloes van den Berg (Chief people & sustainability officer bij Jaarbeurs), Floor Mooij, (Senior Consultant bij 2BHonest) en Didi Hoezen (Managing director bij 2BHonest) in op het verankeren van duurzaamheid binnen jouw organisatie. Didi legt uit hoe je de principes van de CSRD in het voordeel van jouw organisatie kunt gebruiken. Marloes deelt hoe zij de CSRD inzet binnen de jaarbeurs en dit gebruikt voor het waarmaken van de ambitie: de meest duurzame organisator en facilitator van beurzen en events in Europa.
Met duurzaamheid belegd op boardniveau en een nauwe samenwerking tussen verschillende afdelingen heeft Jaarbeurs al indrukwekkende stappen gezet. De organisatie heeft diverse prijzen gewonnen voor de verduurzaming van hun horeca en faciliteiten.
Didi en Marloes laten zien hoe ook jouw organisatie kan floreren met behulp van CSRD. Door niet alleen te voldoen aan regels, maar juist de kansen te benutten en echt impact te maken. De sessie draait om strategisch beleid, efficiënte procesinrichting en het betrekken van je team bij essentiële veranderingen.
Er is volop ruimte voor vragen aan Didi en Marloes en we gaan met de zaal in gesprek over de uitdagingen van CSRD.
Sessie: ABN AMRO over CSRD: Tips voor een gestroomlijnd rapportage proces (Nexio Projects)
In deze sessie deelt Roza Wegkamp (EU Taxonomie- en CSRD-bedrijfsanalist bij ABN AMRO) waardevolle inzichten om je rapportage strategie te versnellen.
Marc Roodhuyzen de Vries (CEO Nexio Projects) zal de sessie modereren met expert Kees Kerstens (Co-Founder Salacia Solutions).
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- CSRD-rapportage: Van complexiteit naar een werkbare aanpak
- Ervaringen rondom de DMA
- Interne en externe samenwerking: De strategische sleutel tot succes
- Transparantie en duurzaamheid: Vooruitgang stimuleren en zichtbaar maken
- Software Oplossingen
- De toekomst van de CSRD na 2026
Sessie: Efficiënte uitwisseling van ESG-data: een essentiële stap naar een duurzame toekomst (GS1 Nederland)
Het delen van ESG-data (Environmental, Social, Governance) is cruciaal om aan wet- en regelgeving te voldoen én om klanten te informeren over de duurzaamheid en herkomst van producten. Dit vraagt om een efficiënte en heldere aanpak.
Internationale, open standaarden spelen hierin een sleutelrol. Ze helpen bij het uniek identificeren van producten en locaties en bevorderen een transparante en traceerbare supply chain. Denk hierbij aan het delen van gestandaardiseerde data, zodat je niet alleen voldoet aan de eisen, maar ook meer vertrouwen opbouwt bij klanten.
GS1, een not-for-profit kennispartner, faciliteert samenwerking tussen retail, producenten, IT-oplossers en andere belanghebbenden. Samen zorgen we ervoor dat de keten duurzamer wordt. Om de uitdagingen en oplossingen rondom de CSRD-wetgeving in kaart te brengen, is een werkgroep opgericht vertegenwoordigers van retailers en leveranciers waar AS Watson de trekker en sponsor van is.
Tijdens de sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:
- De rol van GS1: Ontdek hoe de open, internationale standaarden van GS1 helpen om data vast te leggen en te delen bij de transitie van een lineaire naar een circulaire economie.
- AS Watson’s duurzaamheidsdoelstellingen: Waar liggen de prioriteiten voor ESG-rapportage? En welke rol spelen standaarden hierbij?
- Multidisciplinaire aanpak: Waarom is een samenwerking tussen duurzaamheids- en data-experts essentieel voor succes?
- Aan de slag: Concrete stappen om aan de slag te gaan met ESG en duurzaamheid.
Sprekers
- Janneke van den Broek, programmamanager duurzaamheid bij GS1 Nederland -
- Leendert van Bergeijk, Duurzaamheidsmanager bij AS Watson
Sessie: Samen Sterk: "Verduurzaming in de supply-chain." (Greenautomatic & Hot Item)
Praktijk verhaal uit de logistieke sector: Van Oord en Braanker Logistics
Bent u benieuwd hoe bedrijven in de praktijk duurzaamheidsdoelstellingen verwezenlijken? Dan is deze sessie precies wat u zoekt!
Sluit u aan bij ons panel van experts en ontdek hoe Van Oord, Braanker Logistics en de ESG- databedrijven Greenaumatic en Hot Item stappen nemen om de complexe wereld van Scope 3-emissies te ontrafelen.
Vergeet droge theorie; wij delen concrete voorbeelden, praktische oplossingen en waardevolle inzichten.
- Hoe hebben deze bedrijven de juiste data verzameld en geanalyseerd?
- Welke uitdagingen zijn er onderweg tegengekomen en hoe hebben ze deze overwonnen?
- Wat zijn de belangrijkste lessen die u kunt toepassen binnen uw eigen organisatie?
Of u nu een ervaren professional bent in de logistieke sector of net begint met uw duurzaamheidsreis, deze sessie biedt u de kennis en inspiratie die u nodig heeft om uw eigen duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.
Mis deze unieke kans niet om de toekomst van duurzame logistiek van dichtbij mee te maken!
Panelleden:
- Van Oord: Steven Moll, Supply Chain Operations Manager
- Braanker Logistics : Tony Faro, directeur
- Greenaumatic: Patrick de Veer, Founder en CEO
- Hot Item: Sander van Gelderen, ESG lead
Moderator:
- Bram Reijnders, Duurzaamheids Expert, Alfa Accountants
Sessie: CSRD-implementatie met de SDG’s als kompas en belicht vanuit de ‘S’ van ESG (SDG Nederland)
Een toekomstbestendige organisatie verduurzaamt niet alleen vanuit het verlangen van in en externe stakeholders maar vanuit een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een eerlijke en duurzame wereld. De Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties dienen sinds 2015 wereldwijd als kompas om vanuit gedeelde waarden en concrete doelen stappen te zetten die deze transformatie in gang zet. De komst van de CSRD/ ESG verplicht grote bedrijven te rapporteren en transparant te zijn als het gaat om het realiseren van duurzaamheidsambities. Hoe behoudt en versterk je als organisatie de intrinsieke wil om bij te dragen aan een betere wereld en hoe kun je als bedrijf de SDGs en de CSRD/ ESG samen inzetten als een integraal kompas.
Tijdens deze sessie wordt door SDG Nederland directeur Rob van Poelje de verbinding gelegd tussen de SDG’s, ESG en de CSRD. Andrea Rusman van Impact Institute licht vervolgens toe hoe het zetten van stappen om de organisatie klaar te maken voor CSRD implementatie vanuit sociale ambitie eruit kan zien. Oftewel: Hoe bepaal je een sociale duurzaamheidsstrategie en maak je sociale impact zichtbaar? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk bij Leger des Heils licht Marjolijn van Gerven vervolgens verschillende manieren toe die het welzijn van mensen verbeteren en hun kansen kunnen vergroten.
Sprekers:
- Rob van Poelje, directeur - SDG Nederland
- Andrea Rusman, Food Transition Lead - Impact Institute
- Marjolijn van Gerven, SDG 1 Alliantiecoördinator / programma manager sociale duurzaamheid CSRD/SDG - Leger des Heils
Sessie: Eenvoudig rapporteren over water: hoe krijg je inzicht in je waterverbruik? (Water Footprint Implementation)
Eenvoudig rapporteren over je watergebruik is waar het om draait bij Water Footprint Implementation. Dit is voor de meeste bedrijven nog nieuw gebied. Veel watergebruik en watervervuiling zit in de toeleveringsketen en lijkt vaak onzichtbaar: meer dan 90% van de Nederlandse water footprint ligt buiten Nederland. Dit is ook het geval voor ons bedrijfsleven: we zijn extreem afhankelijk van waterbronnen buiten ons zicht.
Om eenvoudig rapporteren over water mogelijk te maken zijn wij op dit moment bezig met de ontwikkeling van de Water Footprint Assessment Tool voor Business. Hiermee maken wij 20 jaar aan academische kennis en data beschikbaar voor het bedrijfsleven, en maken zo inzicht in je watergebruik toegankelijk en plaatsbaar in een breder perspectief. Wanneer de oorsprong van de producten van de toeleveringsketen nog niet bekend is, kunnen wij toch degelijk hierover rapporteren dankzij onze benchmarks.
Deze sessie gaat over:
- Hoe krijg je als bedrijf inzicht in je waterverbruik en vervuiling, ook in de keten?
- Hoe rapporteer je er eenvoudig over?
Tijdens onze sessie delen we onze ervaring op dit gebied, en gaan graag met jullie in discussie!
Sprekers zijn:
- Jaap Feil, Managing Partner bij Water Footprint Implementation.
- Jurian van der Zwet, Programma Manager van het ‘Water Materiality and CSRD reporting’ programma.
In deze workshop wordt onderzocht hoe digitalisering effectieve CSRD-governance mogelijk kan maken in complexe toeleveringsketens met meerdere lagen in de farmaceutische industrie. Aan de hand van een diepgaande casestudy leren deelnemers praktische benaderingen om transparantie te bereiken, compliancerisico's te beheren en supply chain-activiteiten te optimaliseren. Belangrijke onderwerpen zijn het gebruik van digitale tools voor real-time zichtbaarheid van gegevens, het implementeren van efficiënte rapportageprocessen en het verbeteren van de samenwerking met leveranciers om te voldoen aan de strenge CSRD-vereisten. Doe mee en verkrijg bruikbare inzichten en best practices die kunnen worden toegepast om uw eigen strategieën voor supply chain governance en compliance te versterke
Sessie: 'Alles samenbrengen: De laatste stappen in het toepassen van de CSRD' (Tangelo Software)
In deze presentatie bespreekt Erwin Groenendal (Co-founder Tangelo Software) hoe bedrijven de laatste stappen zetten in de implementatie van de CSRD. Na de gesprekken met stakeholders, na de dubbele materialiteitsanalyse, na de due diligence en in aansluiting op het schrijven van de disclosures en het verzamelen van alle datapoints.
- Hoe het uiteindelijke jaarverslag, inclusief het sustainability statement in het management report, samen te stellen.
- Hoe de sustainability-strategie en performance duidelijk en effectief te communiceren.
- Hoe alle relevante data points te synchroniseren met ESG data management systemen.
- Tenslotte gaat Erwin in op de voorbereiding op toekomstige vereisten, zoals het taggen van de ESRS disclosures en publicatie in ESEF.
Sessie CSRD Implementaties: Uw weg naar succesvolle en ontzorgde Duurzaamheidsrapportages met Forvis Mazars!
Tijdens deze sessie nemen wij u mee in de wereld van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en hoe Forvis Mazars uw partner kan zijn voor een succesvolle implementatie. We presenteren een praktijkcase van een van onze velen tevreden klanten, samen met de klant. Daarin laten we u zien hoe we hen CSRD-rapportage klaar hebben gemaakt.
Wat kunt u zoal verwachten?
- Double Materiality Assessment (DMA): We demonstreren hoe we vanaf het begin van de IRO-longlist naar de IRO-shortlist komen, inclusief scoring, stakeholderworkshops en waardeketenanalyse. Dit leidt tot de verplichte ESRS-subonderwerpen en relevante datapunten.
- CSRD Gap Assessment: We bespreken onze methodologie voor het identificeren van hiaten in uw huidige rapportagepraktijken en hoe we deze aanpakken om te voldoen aan de CSRD-vereisten.
- CSRD Roadmap (ESRS): We presenteren een roadmap naar CSRD-conforme rapportage, inclusief datagovernance, procesontwerpen en prioriteiten voor korte- en langetermijnacties.
Waarom is dit belangrijk voor u?
De CSRD stelt nieuwe eisen aan duurzaamheidsrapportage die bedrijven verplichten om transparanter en verantwoorder te zijn. Door deel te nemen aan deze sessie, krijgt u inzicht in hoe u uw organisatie kunt voorbereiden op deze veranderingen en kunt voldoen aan de EU-regelgeving. Onze aanpak zorgt ervoor dat u volledig ontzorgd wordt en klaar bent om zelfstandig te rapporteren in de toekomst. Wij kijken niet naar één specifiek onderwerp, wij zijn een expert op elk onderdeel van het CSRD rapportage proces. Aanvullend voordeel van Forvis Mazars, als accountant, is dat ook dit een onderdeel wordt van uw vaste rapportage, en dat er ook een handtekening van een accountant onder moet komen te staan. Eerst nog met een beperkte mate van zekerheid, en straks met een redelijke mate van zekerheid.
Sprekers:
- Paul Jaspers - Senior Manager - Sustainable Finance bij Forvis Mazars
- Josh Whyatt - Senior Consultant CSRD implementaties bij Forvis Mazars
- Gastspreker namens een klant: Een klant zal zijn ervaringen delen over de samenwerking met Forvis Mazars en hoe wij hen hebben geholpen bij de CSRD-implementatie.
Mis deze kans niet om te leren van de experts en uw organisatie klaar te stomen voor de toekomst van duurzaamheidsrapportage!
Sessie: Slimme inzet van CSRD-data voor duurzame mobiliteitskeuzes (Baker Tilly)
Samen met de CEO van Moove Connected Mobility gaat Baker Tilly het gesprek aan over het slim inzetten van de Corporate Sustainability Reporting Directive. We bespreken hoe de CSRD-data kan worden ingezet om nieuwe business kansen te identificeren en samenwerking te bevorderen.
Voor internationaal opererende fleetmanagers is telematics essentieel om de prestaties van hun wagenpark te optimaliseren. Moove Connected Mobility draagt bij aan CSRD-rapportages door middel van de data en inzichten die het platform biedt op het gebied van mobiliteit en voertuigbeheer. Door gebruik te maken van werkelijke voertuigdata, krijg je een helder beeld van wat er in je wagenpark gebeurt. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld de CO2-uitstoot te monitoren, de transitie naar elektrische voertuigen te ondersteunen en de veiligheid van werknemers te verbeteren.
Sprekers:
- Jeroen Bruinooge (CEO Moove)
- Marijn Biesiot (Sr manager Baker Tilly)