Keynote spreker Jan Peter Balkenende ontvangt eredoctoraat van Sogang University voor erkenning belang duurzame groei

Keynote spreker Jan Peter Balkenende ontvangt eredoctoraat van Sogang University voor erkenning belang duurzame groei

Emeritus hoogleraar Jan Peter Balkenende (Erasmus School of Economics en Erasmus School of Law) ontving op woensdag 11 september 2024 een eredoctoraat van Sogang University in Seoul, Zuid-Korea. Hij is een van de keynote sprekers op CSRD DAY en spreekt over het het belang van 'duurzame groei', het thema waarvoor hij dit eredoctoraat ontving. Sogang University heeft namelijk een eredoctoraat in de economie uitgereikt aan de voormalige premier van Nederland, als erkenning voor zijn vroege en diepgaande bewustzijn van het cruciale belang van duurzame groei.


In zijn toespraak verklaarde president Sim Jong Hyeok van Sogang University dat Balkenende tijdens zijn carrière als vooraanstaand politicus en hoogleraar verschillende beleidsmaatregelen heeft voorgesteld en geïmplementeerd om het begrip en het belang van duurzame groei in heel Europa te vergroten.

Een van de hoogwaardigheidsbekleders tijdens de plechtigheid in Seoul was voormalig VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon. Ban Ki-moon en Jan Peter Balkenende kennen elkaar al heel lang en zijn beiden fervente voorstanders van duurzame ontwikkeling.

Lees verder

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven